EKONOMİ

Manisa Büyükşehir Belediyesinden Kula ve Selendili üreticilere destek

MANİSALI ÜRETİCİLERE SAĞLADIĞI DESTEKLERLE ÜRETİCİLERİN YANINDA OLMAYI SÜRDÜREN MANİSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, İL TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ İŞBİRLİĞİYLE HAYATA GEÇİRDİĞİ ‘KANADI NOKTALI SİRKE SİNEĞİ İLE BİYOTEKNİK MÜCADELE PROJESİ’ KAPSAMINDA KULA VE SELENDİ’DE 19 BİN 440 ŞİŞE ELMA SİRKESİ DAĞITIMI GERÇEKLEŞTİRDİ.

Manisa Büyükşehir Belediyesinden Kula ve Selendili üreticilere destek

Manisalı üreticilere sağladığı desteklerle üreticilerin yanında olmayı sürdüren Manisa Büyükşehir Belediyesi, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü işbirliğiyle hayata geçirdiği ’Kanadı Noktalı Sirke Sineği İle Biyoteknik Mücadele Projesi’ çerçevesinde Kula ve Selendi’de 19 bin 440 şişe elma sirkesi dağıtımı gerçekleştirdi.

Kiraz üreticilerinin korkulu rüyası olan kanadı noktalı sirke sineğine karşı Manisa Büyükşehir Belediyesi ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğü biyoteknik mücadele ile üreticilere destek oluyor. Damızlık koç, agril örtü, gübre, ana arı, meyve fidanı, HİS göletleri gibi desteklerle her zaman üreticilerin yanında olan Manisa Büyükşehir Belediyesi, ’Kanadı Noktalı Sirke Sineği İle Biyoteknik Mücadele Projesi’ ile Kula ve Selendi ilçelerinde 505 üreticiye 19 bin 440 şişe elma sirkesi desteğinde bulundu. Proje çerçevesinde Selendi’de gerçekleştirilen programa Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Öztozlu, Selendi Kaymakamı Ali Yıldırım, Selendi Belediye Başkanı Nurullah Savaş, Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanı Yılmaz Usta, Tarım ve Orman İl Müdür Yardımcıları Serdar Mersinli ve Mustafa Gündoğar, Şube Müdürleri, Mahalle Muhtarları ve üreticiler katıldı. Proje ile 393 üreticinin 518 dekar alanda faydalanacağı 15 bin 552 şişe elma sirkesi üreticilere teslim edildi.

“Destekler artarak devam ediyor”

Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün önderliğinde kırsal desteklemelerine devam edeceklerini dile getiren Genel Sekreter Yardımcısı Ali Öztozlu, “Bu destekler artarak devam ediyor. 10 gün önce buraya gübre dağıtımı için gelmiştik. Bugün de biyoteknik mücadeleyle toplam 13 mahalle de 393 üreticiyi ilgilendiren elma sirkesi dağıtım töreninde bir araya geldik. Toplam 9 ilçede 100 bin adetle Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile ortak uyguladığımız bir proje. Demirci’de yapacağımız törenle sona erecek. Ondan sonra Başkanımız üzüm üreticilerine 100 bin adet kertel alınması talimatını verdi. İhale hazırlıkları devam ediyor. Küçük üzüm üreticilerimize de 10’ar tane olmak kaydıyla toplam 10 bin üreticimize 100 bin kertel dağıtımı yapılacak. O bittikten sonra zeytin üreticilerimize kasa dağıtımımız var. Gene ihale aşamasında olan toplam 41 bin metre 5 bin üreticimizi ilgilendiren boru alım ihalemiz var. Burada da açık sistem sulama sistemleri kapalı sistem haline getirilecek” dedi.

Manisa’nın Büyükşehir olmasının ardından kırsal desteklemelerinin il genelinde gerçekleştirilmeye başlanıldığını belirten Genel Sekreter Yardımcısı Ali Öztozlu, “Sayısız projelerimizin bir tanesini de burada icra ettik. Meyve fidanı dağıtımımız 100 bindi. Bu sayıyı yaklaşık 250 bin olarak revize ettik. Bu sene 200 tane damızlık koç dağıtmıştık. 500 tane damızlık koça çıkarttık. TİGEM’le yazışmaları yapıldı. Bal üreticilerimize ana arı dağıtımları yapıldı. Manisa’da tarımın hangi kolu varsa biz oradayız desteklemeye devam ediyoruz. Kırsal kalkınmaya desteklerimiz katlanarak devam edecek” diye konuştu.

Çiftçiler için böylesi desteklerin hayati öneme sahip olduğunu belirten Selendi Kaymakamı Ali Yıldırım ise, “Selendi ilçemizin ana geçim kaynağı tarım ve hayvancılık üzerine. Dolayısıyla çiftçilerimiz için de bu çok hayati önem arz ediyor. Gerçekten bugün çok güzel bir projesi ile burada bir araya geldik. Büyükşehir Belediyesi ile İl Tarım Müdürlüğümüzün ortak koordinesiyle gerçekleştirilen proje işle inşallah üreticilerimiz kanadı noktalı sirke sineği ile mücadelede önemli başarı sağlayacaklarına eminim. Büyükşehir Belediyesi’nin geçen hafta da gübre desteği vardı. Çok güzel projeler. Burada gerçekten bu projeler karşılığını buluyor. Çiftçimiz de bundan memnun. İnşallah bunların artarak devam etmesini temenni ediyoruz. Projede emeği geçen başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün olmak üzere Tarım ve Orman Müdürlüğümüze çok teşekkür ediyorum” dedi.

Tarım ve Orman Müdür İl Yardımcısı Serdar Mersinli, “İlimizde Büyükşehir Belediyemiz ve Yaş Sebze Meyve İhracatçı Birliklerimizle birlikte 150 bin adet şişe olmak üzere kanadı noktalı sirke sineği ile ilgili biyoteknik mücadele çerçevesinde bu çalışmayı yürütüyoruz. Büyükşehir Belediyemiz 100 bin adet şişe ile bu projeye destek veriyor. Biyoteknik mücadele bizler açısından çok önemli. Çünkü ürünlerimizde ilaç kullanmadan, çiftçilerimize ilaçsız biyoteknik mücadele yöntemini öğreterek hem ekonomik olarak daha az bir girdi maliyeti hem de ürünlerimizin daha sağlıklı bir şekilde yetişmesi amacıyla bu projeyi yürütüyoruz. Bu projede de Büyükşehir Belediyemize katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz. Bu konuda Selendi önemli bir ilçemiz olduğu için Selendi’de ciddi bir alanda mücadele ediyoruz. İlimiz adına hayırlısı olmasını diliyoruz” dedi.

Kula’da da 3 bin 888 şişe sirke üreticilere dağıtıldı

“Kanadı Noktalı Sirke Sineği İle Biyoteknik Mücadele Projesi” çerçevesinde Kula’da da 112 üreticinin 130 dekar alanda faydalanacağı 3 bin 888 şişe elma sirkesi düzenlenen törenle üreticilere teslim edildi. Kula’da gerçekleştirilen törene Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Öztozlu, Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanı Yılmaz Usta, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri ile şube müdürleri katıldı.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)